Dot50.png

 

Hvordan laver man film?

 

Godt spørgsmål. Og der er ikke noget entydigt svar på, hvordan man laver filmproduktion. Det kan gøres enkelt med et mobilkamera, hvor man optager lidt her og der og sætter det sammen i et let tilgængeligt og let forståeligt redigeringsprogram som eksempelvis iMovie. Risikoen for, at man kommer til at kede seeren med den løsning er stor.

 

Det bedste råd, vi kan give, er, at man begynder med at overveje, hvad man gerne vil fortælle med sin film. Hvilket budskab vil man have ud? Prøv derefter at lave et manuskript, hvor du ridser de enkelte scener, interviewdele, dækbilleder eller andet op. Skal filmen afsluttes med et budskab eller måske en call-to-action? Et andet godt råd er, at du sørger for at optage de forskellige scener fra forskellige vinkler. Nær- og totalbillede. På den måde er der noget at klippe mellem. Når du har optagelserne klar, så er det ellers bare at klippe løs i et redigeringsprogram. HUSK et stærkt anslag - gerne med lidt kapow - så seeren er på fra begyndelsen.

 

Ofte kan man løfte filmen betydeligt ved at tilføje underlægningsmusik, som giver den rette stemning. Brug gerne tid på at undertekste filmen, hvis der er nogen, der siger noget i den. 90 pct. ser film online uden lyden slået til, og de misser dermed en stor del af fortællingen, hvis der ikke er tekster.

 

Grey100.png


SJORT Film ApS

hello@sjort.dk  |  www.sjort.dk